The Golden Compass (filmen)

Jeg var i biografen den anden dag for at se The Golden Compass, som er filmatiseringen af Philip Pullmans Northern Lights.

Det er en umærket filmatisering, selvom der bliver lavet en del om i rækkefølgen i filmen. Men i det mindste har de læst bogen inden de lavede filmen, hvilket ikke kan siges om filmatiseringen af Eragon, som er en fantastisk bog, men en elendig film.

Ændringerne i plottet er lidt irriterende, og tempoet i filmen er lidt for højt. Begge dele er ikke overraskende når der er tale om en bog med mange begivenheder i. Jeg synes dog ikke personerne i bogen er skildret ret godt. Både Lord Asriel og Mrs. Coulter er nogle dybere personer i bogen end i filmen. Der bliver alligevel brugt en del tid i filmen til at vise hvem de er, men tiden kunne være brugt bedre, for den bruges bare til at gøre god og ond endnu mere sort og hvid.

I bogen er personernes dybde og udviskningen af godt og ondt det interessante i historien. Ligeledes bruges der ekstra tid på at fremstille de teokratiske magthavere som mere skumle end de bliver i bogen, og det synes jeg egentligt ikke er nødvendigt.

Det er en udmærket film, men handlingen, flowet og skuespillet ville let og med fordel kunne strammes op. Og det er lidt ærgerligt at de ikke har gjort det. Forhåbentlig gør de det bedre i næste film, for der er to bøger endnu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.