Muhammed og ytringsfriheden

Syaiful Bahri Anshori, talsmand for 50 mio. muslimer i Indonesien: ”Vi forstår ikke, hvordan man kan trykke Muhammed-tegningerne igen. Har disse mennesker ikke nogen respekt for Islam.”

Nej, det har jeg ikke! Jeg har ikke respekt for nogen religion (måske med undtagelse af min egen, men det er kun måske). Jeg har derimod masser af respekt for de mange muslimer, som viser mig respekt for ytringsfriheden og de andre frihedsrettigheder. Tåber, der bliver fornærmede og laver ballade over nogle platte tegninger, har jeg ingen respekt for – overhovedet!

Da Jyllandsposten første gang bragte tegningerne af Muhammed var det på alle måder en dum provokation, som mest af alt var udtryk for mangel på pli. Men efter den reaktion der kom, og de senere sager om samme emne, hvor Paven fik ballade over at være kritisk overfor en konkurrende religion, og i stormvejr for at have billeder af Muhammed i artiklen om Muhammed, så er det nu en klokkeklar kamp om ytringsfrihed.

Med mordkomplottet mod tegneren Kurt Westergaard, kan jeg kun bifalde at adskillige danske aviser har valgt at trykke tegningerne, og her er mit bidrag:

Men når alle fjolserne på TV har talt ud, så sidder jeg tilbage med en stor glæde. Under den oprindelige muhammed-krise udviste de danske muslimer en flot sans for demokrati. Bevars’, de gav udtryk for deres (berettigede) utilfredshed med JyllandsPosten, men de gjorde det med ord og ikke med vold. En flok uærlige og tåbelige imamer kom ud hvor de ikke kunne bunde med deres rundrejse, men de brugte ikke vold, og de blev hånet tilpas længe i de danske medier efterfølgende.

Men nu er en flok tåber blevet taget i færd med at lægge mordplaner mod tegnerne. Det eneste de har opnået er en stærk mistro mod alle danske muslimer, og jeg tør slet ikke tænke på hvordan stemningen ville være hvis det lykkedes dem at udføre deres planer.

Men igen, når Nyhederne er færdige, er der ét spørgsmål jeg ikke har fået besvaret: Hvordan kom politiet på sporet af de wannabe-mordere? Mon ikke det var nogen fornuftige mennesker i de muslimske miljøer, der gav et tip? Jeg er ligeglad med hvor meget halalkød de spiser, men der er nogen i miljøet, som efter min mening kan bryste sig med titlen ”helt”. Ikke nok med det, så melder Muslimernes Fællesråd ud, at det er i orden at genoptrykke tegningerne. De er ganske vist bekymrede for at det giver ballade, men man skal også være blind for ikke at kunne se en risiko for det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.