Saddam havde ingen forbindelse til al-Qaeda… So what?

Politiken rapporterer: I Pentagon-rapporten hedder det, at Saddam Husseins regime havde forbindelser til regional og global terrorisme, og at statsterrorisme blev et rutinemiddel for statsmagten.

»Men det altovervejende mål for statsterroroperationer var irakiske statsborgere«, understreges det.

Bush, vicepræsident Dick Cheney og højtstående embedsmænd i Bush-administrationen har tidligere insisteret på, at der var forbindelser mellem Saddam og al-Qaeda.

So what? Der var ingen direkte forbindelse, men hvad så med den indirekte? Det vides med sikkerhed at kendte al-Qaeda rejste frit i Irak, og at der blev holdt møder. Det er selvfølgelig ikke i sig selv kriminelt, men gad vide hvad de holdt møde om?

Vi ved jo også alle sammen, at så længe terroren kun gik ud over den irakiske civilbefolkning, og hele Mellemøsten kun blev holdt i et jerngreb af frygt for Saddam, så gør det jo ikke noget. Det er jo bare arabere det går ud over…

At påpege, at der ikke var nogen direkte forbindelse mellem Saddam og al-Qaeda, selvom Bush og Cheney har udtalt det, er ligegyldigt, hvis ikke misvisende. Uanset hvor tåbelig titlen på den overordnede kamp er, så hedder den ”War on terror” og ikke ”War on al-Qaeda”. Selv hvis man ikke havde formuleret en krig mod terror, så var det stadig en god idé at afsætte Saddam, på baggrund af hans manglende samarbejde med det internationale samfund – men det er også den begrundelse den danske regering vil vedtaget deltagelsen i koalitionen på i Folketinget – en detalje, men nu skal vi ikke ødelægge en god historie med fakta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.