Amerikanerne er nu Ansar al Sunna

The New York Times har en meget spændende beretning fra Bagdad. Beretningen er før hørt andre steder, men det interessante er at den venstreorienterede fanatiske krigsmodstander The New York Times har bragt historien. Læs originalartiken.

Mohamed Hussein er en irakisk medarbejder hos The New York Times i Bagdad. Han flygtede fra Irak nytårsdag 2007 for at undgå den sekteriske vold fra shia militserne og sunni oprørerne. I sidste uge vendte han tilbage til Irak efter 15 måneder.

(…) Under rejsen fra Syrien til Bagdad var jeg helt afslappet. Der var ingen bekymringer og ingen frygt for banditter og terrorister fra Al Qaeda, Ansar al-Sunna (Sunniernes beskyttere) eller Jaish al-Mohammed (Mohammeds hær) som tidligere kontrollerede alt på hovedvejen mellem Syrien og Bagdad.

(…) Jeg tror at det irakiske politi og militær arbejder på den rigtige måde fordi der er en amerikansk militærbase i mit nabolag. Men alle folk jeg har mødt siger at hvis amerikanerne trækker sig ud, vil militserne æde os uden nåde.

(…) Folk er mere venligtsindede, og jeg kan sige at der nu er en slags gensidig tillid mellem befolkningen og soldaterne i modsætning til før hvor der ikke var nogen tillid mellem nogen.

Hvis vi tænker lidt over det, så vil vi se at vi begge har brug for hinanden. Folk har brug for soldaterne for at få sikkerhed. På samme måde har de amerikanske soldater nu et sikkert sted at være; måske kan de have mere end én Green Zone.

(…) Vi har altså stadig brug for amerikanerne, for hvis de trækker sig ud, vil der være noget lignende en orkan, som vil hive alt op med rode – mennesker, bygninger og endda træer. Alt hvad der er sket og al sikkerheden vil være historie, som en sød drøm.

Som folk siger i mit nabolag: ”Amerikanerne er nu Ansar al Sunna. ” Sunniernes beskyttere.”

Det er måske værd at bemærke, at startegigen bag ”The Surge” var at få mandskab nok til at kunne indtage irakiske nabolag og derefter blive der. Tidligere var strategien at indtage et område og smide terroristerne ud, og så køre videre til næste område. Problemet med den gamle strategi var, at når amerikanerne forlod et område, så vendte terroristerne tilbage og myrdede alle, der havde samarbejdet med amerikanerne. Denne beretning bekræfter om noget, at den nye strategi virker. The Surge virker.

Historien er også bekymrende, for hvor er de danske soldater i Irak? De er godt nok sendt til Afghanistan hvor de gør en fantastisk indsats, men jeg er bange for at der stadig er brug for dem i Irak. Basra-området er for tiden et af de største hot-spots i landet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.