Adopter en afvist flygtning

Berlingske: De irakiske flygtninge, der har søgt tilflugt i Brorsons Kirke, får lov til at blive. Det har menighedsrådet besluttet

Man kan have mange indvendinger mod at hjemsende flygtninge, der har levet og skabt sig en tilværelse i Danmark, og man kan spekulere over hvorfor det er vurderet, at kristne irakere kan hjemsendes uden man bringer dem i fare; Irak er blevet meget fredeligt, men kristne bliver stadig forfulgt. Hvorom alting er, så har myndighederne vurderet det er sikkert for dem at vende tilbage, og velfærdsstaten har dårligt råd til at der dannes præcedens for at flygtninge bare kan blive i Danmark efter der er blevet fred i hjemlandet.

Jeg synes det er fint man kan søge tilflugt i kirkerne, og politiet skal ikke pågribe flygtningene medmindre menighedsrådet beder politiet om det. Men når menighedsrådet vælger at huse flygtningene udenfor dansk lovgivning, så må de også have ansvaret for dem. De må sørge for mad, tøj og andre fornødenheder. Vil de ikke det, så må menighedsrådet sætte flygtningenes på gaden, hvor politiet venter.

Måske kunne man køre denne model videre for andre afviste flygtninge. Dem, der er imod udvisningerne kan få tilbudet om at adoptere de afviste, og overtage alle forsøgerpligter og ansvar for de udviste. Hvis de udviste har brug for understøttelse eller anden hjælp, så er det adoptanterne, der skal op med pungen. Begår de afviste kriminalitet, så er adoptanterne økonomisk ansvarlige for både erstatning, sagsomkostninger og prisen for opholdet i fængslet. Det er reelt de omkostninger de beder resten af samfundet om at betale, så hvorfor ikke bede dem handle som de prædiker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.