A Billion Dollars

Berlingske: Næste års finanslov skal lempes i lys af finanskrisen. Det er Venstre og Socialdemokraterne enige om, men vejene skiller ved, hvor meget statskassen skal åbnes. Socialdemokraterne vil øge aktiviteterne med 36 milliarder kroner over to år. Venstre vil blot lempe finansloven for 2010.

Er det kun mig, der bliver provokeret af man kalder det en lempelse når man tager penge fra borgerne og bruger dem på finansloven? Det kan godt være at det teknisk set er en lempelse af finansloven, men det er i hvert fald en stramning af folks privatøkonomi.

Helt galt går det når Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, prøver at forklare hvorfor:

– Jeg er ret overbevist om, at finansloven vil bidrage til ekstra aktivitet, siger han.

Kære Peter Christensen, hvad så med den aktivitet du ødelægger ved at indkræve de 10 milliarder i skat? Tror du virkelig, at du er bedre til at bruge ti milliarder af folks penge end folk selv er? Hvis nu ti milliarder er godt, er socialdemokraternes 36 milliarder så ikke bedre?

Det her er så langt ude at det gør ondt; og det kommer til at gøre ondt når regningen skal betales. Hvis ordførerne mener de har ti milliarder for meget liggende i skuffen, så kunne de da give dem som skattelettelser i stedet for, og så kan vi altid mundhugges om hvilke skatter der skal lettes. Hvis man ønsker at stimulere økonomien, er skattelettelser langt mere effektiv end Folketingets planøkonomi. Lad pengene blive hos borgerne. Det er dem der har arbejdet for at tjene dem, så de vil formodentlig udvise mere ansvar når de bruger dem.

Er der nogen, der kan lave en dansk udgave af denne med den såkaldte liberale Peter Christensen:

PS. “A Billion Dollars” er kun lidt over fem milliarder kroner, altså halvdelen af Peter Christensens forslag, og en brøkdel af socialdemokraternes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.