Ritt’s ”københavnerboliger” og nepotisme

12 af Ritt Bjerregaards billige boliger er nu sat til salg, og ikke mindre end 1.531 personer har ansøgt ifølge Berlingske. Boligen må som bekendt ikke koste mere end 5000 kr om måneden.

I artiklen mener de at når der kun er 1.531 personer, der melder sig på banen og der skal bygges 5.000 af dem, så må der jo være nok til alle. Det virker lidt som om journalisten fungerer som taleskriver for Ritt siden han kan skrive det så ukritisk. Det kunne også være fordi at den målgruppe Ritt ønsker at favoriserer ikke er ret stor eller ikke ved at de kan søge. Alle andre har opgivet at få en af dem.

Ingen medier stiller spørgsmål ved måden Ritt ønsker at fordele boligerne. Hvem vil ikke eje en central placeret bolig i København til kun 5.000 kr om måneden? Når det ikke er markedet, der fordeler boligerne, så er der kun vennetjenester og nepotisme tilbage. En af kravene, der er nævnt i artiklen siger at man skal arbejde i Københavns kommune. Det lyder sikkert meget flot, men København er mere end bare kommunens ansatte.

Det ville da være mere reelt hvis kommunen bare gav et boligtilskud til sine ansatte, hvis det var det de ville. I stedet bliver der gennem en fond givet de mest kritiserede lån, og centrale byggegrunde billigt af kommunen. I stedet for at bygge noget, der kan tiltrække ressourcer til byen, enten i form af virksomheder eller ressourcestærke personer, der kan betale markedsprisen, bliver der bygget nogle tvivlsomme boliger, der er helt skrabede.

Jeg kan ikke få øje på noget som helst positivt ved Ritt’s planer. Hun har fået en masse omtale og forskellige interesseorganisationer er vilde med at fedte for hende, så deres medlemmer også få lov at købe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.